Szukaj na tym blogu

Printfriendly

czwartek, 26 września 2013

Kurczak po hiszpańsku

Składniki:

- 4 udka z kurczaka (nie pałki)
- 300 g ryżu risotto
- 1 łyżeczka mielonej papryki 
- 1 szt czerwonej papryki
- 700 ml bulionu 
- 100 g mrożonego groszku
- sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Nagrzewamy patelnie i podsmażamy udka z każdej strony. Wrzucamy ryż, paprykę mieloną i czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę wszystko dokładnie mieszamy żeby się połączyło. Dodajemy bulion i gotujemy 15 minut pod przykryciem. Mieszamy od czasu do czasu. Dodajemy mrożony groszek i gotujemy jeszcze 5 minut  lub do momentu aż kurczak będzie w środku gotowy a cały bulion zostanie wchłonięty przez ryż.

Na zdjęciu danie 5 minut przed końcem gotowania.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Orange