Szukaj na tym blogu

Printfriendly

czwartek, 11 lutego 2010

Paluszki krabowe faszerowane


Paluszki krabowe faszerowane
Składniki:

*12 paluszków krabowych
*5 dkg żółtego sera
*3 ząbki czosnku
*1 jajko
*3 łyżki majonezu
*zielony groszek konserwowany
*zielona pietruszka

Sposób przyrządzenia:

Jajko ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Oddzielić białko od żółtka, białko drobno pokroić, żółtko zetrzeć na tarce. Na drobnej tarce zetrzeć również żółty ser. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Wymieszać razem białko jajka, czosnek, ser i 2 łyżki majonezu. Paluszki krabowe opłukać i osuszyć. Ostrym nożem przekroić wzdłuż na połowę, nałożyć na jedną z połówek farsz, przykryć drugą połową delikatnie dociskając. Każdy z tak przygotowanych paluszków posmarować resztą majonezu i obruszyć tartym żółtkiem. Podawać na półmisku udekorowane zielonym groszkiem i natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Orange