Szukaj na tym blogu
Printfriendly
poniedziałek, 21 marca 2011
Naleśniki
Składniki:
- 2 niepełne szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka gazowanej wody mineralnej (może być niegazowana)
- 2 jajka
- mała płaska łyżeczka soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować, ciasto cieniutko rozprowadzić na patelni, żeby dobrze i równo się rozlało. Na patelni nie może pływać tłuszcz, musi być tylko lekko natłuszczona, tłuszcz ewentualnie można podlać już w trakcie smażenia.
Z czym podawać naleśniki ja lubię z dżemem jagodowym lub truskawkowym, nutellą i twarogiem polane sodką śmietaną :) Lubię również zjeść zapiekane z serem szynką i pieczarkami. Życzę smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz