Szukaj na tym blogu
Printfriendly
wtorek, 22 marca 2011
Kotleciki warzywne
Składniki:
- pół paczki mrożonej mieszanki warzyw (ja używam kalafior, brokuła, marchew i groszek)
- 1 jajko
- bułka tarta
- 1 łyżeczka masła
- koperek suszony
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Warzywa ugotować na bardzo miękko. Odlać wodę i rozgnieść widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, dodać masło. Poczekać aż troszkę wystygnie i dodać jajko oraz 5 - 6 łyżek bułki tartej, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, koperkiem i czosnkiem. Uformować płaskie kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
My z moim 3 latkiem bardzo lubimy takie kotleciki i na ciepło i na zimno :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Witam:)
OdpowiedzUsuńDzisiaj wypróbowałam przepis na kotleciki i wyszły świetne:) i co najważniejsze mojemu 3-letniemu synkowi bardzo smakowały:)
Pozdrawiam
Cieszę się bardzo :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj wypróbowałam przepis i wyszło idealnie : ) Masa jest wystarczająco gęsta a całość prosta i pyszna. Dziękuję za pomysł !
OdpowiedzUsuńpozdrawiam