Szukaj na tym blogu
Printfriendly
czwartek, 6 września 2012
Galareta z kurczaka
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- 2 - 3 marchewki
- kawałek selera
- 1 pietruszka
- puszka groszku
- opcjonalnie 2 - 3 jajka ugotowane na twardo
- ziele angielskie
- sól, pieprz
- żelatyna
Przygotowanie:
Udka wraz z warzywami gotujemy aż warzywa zmiękną a mięso będzie ugotowane, doprawiamy według uznania. Wyjmujemy wszystko z garnka żeby wystygło ale nie wylewamy rosołu. Kroimy kurczaka na drobne kawałki, marchewkę i jajka na talarki. Układamy w małych miseczkach na górze marchewka, jajka, groszek i kurczaka. Do rosołu dodajemy żelatynę i zalewamy tym poklei każdą miseczkę. Wstawiamy do lodówki żeby galaretka się zsiadła. Podajemy... zazwyczaj z octem i tu dziwny mój zwyczaj ja ją jem z majonez :D
Życzę smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz