Szukaj na tym blogu
Printfriendly
środa, 5 września 2012
Zupa jarzynowa
Składniki:
- 6 skrzydełek z kurczaka
- pół małej główki kapusty
- 5 średniej wielkości marchewek
- 1 korzeń pietruszki
- kawałek kalafiora
- 200g zielonej fasolki
- 4 ziemniaki
- koperek
- śmietana
- sól
- pieprz
Sposób przygotowani:
Skrzydełka gotujemy w osolonej wodzie. W trakcie gotowania kroimy marchewkę, ziemniaki i pietruszkę. Gdy mięso jest już ugotowane wyciągamy je żeby ostygło. Pokrojone warzywa wrzucamy do garnka i gotujemy około 20 minut. W tym czasie kroimy kapustę, fasolkę i kalafiora po czym wrzucamy do garnka i gotujemy kolejne 20 minut. Kroimy mięso z kurczaka na drobne kawałki i dorzucamy do gotujących się warzyw. Siekamy koperek i wsypujemy pod koniec gotowania. Gotujemy jeszcze 5 minut. Zabielamy śmietaną, doprawiamy według gustu i gotowe :) Życzę smacznego.
Ps. do zupy chciałam dodać jeszcze kawałek brokuły ale się nie zmieściła do garnka ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz