Składniki:
80 dag cielęciny
1 czerstwa kajzerka
2-3 ząbki czosnku
1-2 jajka
sól
pieprz
olej i masło do smażenia
tarta bułka
trochę mleka
Sposób przygotowania:
Bułkę pokrój i namocz w mleku. Cebule pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Mięso przepuść przez maszynkę, dodając pod koniec odciśniętą bułkę. Przypraw roztartym czosnkiem, dodaj jajko (jajka), przypraw. Masę wyrób rękami, uformuj kotleciki i obtocz je w tartej bułce. Możesz zrobić na wierzchu kratkę tępą stroną noża. Kotleciki usmaż z obu stron na oleju z dodatkiem kawałka masła. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 120°C i pozostaw tam przez jakieś 10-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz