Szukaj na tym blogu

Printfriendly

czwartek, 11 lutego 2010

Kotlety z piersi

Składniki:

*4 pojedyncze lub 2 podwójne piersi z kurczaka (można je zastąpić indyczymi)
*bułka tarta
*1 - 2 jajka
*przyprawy według gustu (ja używam knorr przyprawy złocistej)
*olej

Sposób przygotowania:

Mięso myjemy, obkrajmy (ja każdy kotlet kroję wzdłuż żeby były cieniutkie), kotlety rozbijamy i przyprawiamy. Jajko w misce mieszamy z małą ilością przyprawy którą posypaliśmy kotlety, zamaczamy przyprawione kotlety w jajku a potem obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do momentu uzyskania złocistego koloru.

Ps.
Takie kotlety dobrze podać z puree ziemniaczanym i mizerią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Orange