Składniki:
*2 cebule
*3 pory średniej wielkości - same białe części
*2 łyżki margaryny
*2 kostki rosołowe (jedna z niewielu zup które gotuję na kostce rosołowej)
*30 dag serka topionego
*szczypta białego pieprzu
*szczypta gałki muszkatołowej
*1 pęczek pietruszki
*sól
*świeżo zmielony czarny pieprz
*3 pory średniej wielkości - same białe części
*2 łyżki margaryny
*2 kostki rosołowe (jedna z niewielu zup które gotuję na kostce rosołowej)
*30 dag serka topionego
*szczypta białego pieprzu
*szczypta gałki muszkatołowej
*1 pęczek pietruszki
*sól
*świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Cebule obrać i pokroić na drobną kostkę. Pory dokładnie oczyścić - płucząc je pod silnym strumieniem wody, pokroić w cienkie plastry i podsmażyć razem z cebulą na 2 łyżkach margaryny do lekkiego zeszklenia - należy cały czas mieszać, bo lubią się przypalać.
Kostki rosołowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody, wrzucić podsmażony por i gotować przez około 10 minut.
Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy, wymieszać dokładnie i następnie wlać do zupy zestawionej z ognia. Zupę ponownie postawić na ogniu, dodać serki śmietankowe i podgrzewać, cały czas mieszając aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Kostki rosołowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody, wrzucić podsmażony por i gotować przez około 10 minut.
Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy, wymieszać dokładnie i następnie wlać do zupy zestawionej z ognia. Zupę ponownie postawić na ogniu, dodać serki śmietankowe i podgrzewać, cały czas mieszając aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz