Składniki:
*30 dag pieczarek
*1 cebula
*1 łyżka masła
*1 łyżka margaryny
*1-2 ząbki czosnku
*ok. 1 ½ litra rosołu
*10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki
*3-4 łyżki śmietany 18%
*zielona pietruszka
*sól
*pieprz
*Vegeta
*1 cebula
*1 łyżka masła
*1 łyżka margaryny
*1-2 ząbki czosnku
*ok. 1 ½ litra rosołu
*10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki
*3-4 łyżki śmietany 18%
*zielona pietruszka
*sól
*pieprz
*Vegeta
Sposób przygotowania:
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle i margarynie. Następnie dodać pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (może być z kostki rosołowej). Dodać makaron, szczyptę Vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz