Szukaj na tym blogu
Printfriendly
środa, 31 marca 2010
Sernik na zimno
Składniki:
- 500 ml waniliowego serka homogenizowanego
- 3 galaretki różne smaki
- biszkopty (ja używam Lu petitki)
- dla udekorowania owoce np. truskawki
Sposób przygotowania:
W tortownicy na spodzie układamy biszkopty tak żeby całe dno było zapełnione, zalewamy galaretką i odstawiamy do momentu aż galaretka zgęstnieje (ponieważ galaretka lubi uciekać szparkami tortownicy polecam owinąć ją folią do pieczenia). Mieszamy serki z kolejną galaretką i wlewamy masę do tortownicy, znów czekamy aż wszystko zgęstnieje. Na koniec na górze sernika możemy poukładać pokrojone w talarki np. truskawki i zalać je trzecią galaretką. Sernik odstawiamy do lodówki i czekamy aż ostatnia warstwa zgęstnieje. Życzę smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz