Szukaj na tym blogu
Printfriendly
wtorek, 23 lutego 2010
Bananowe Pancake
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 stołowa łyżka cukru
- 2 stołowe łyżki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 2 stołowe łyżki oleju lub oliwy z oliwek
- 1 banan
Sposób przygotowania:
W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Za pomocą miksera w małej misce miksujemy jajko, mleko i olej. Banana rozgniatamy widelcem. Powoli dodajemy mokre składniki i banana do suchych. Mieszamy za pomocą drewnianej łyżki (nie miksujemy) do momentu aż wszystkie grudki znikną. Rozgrzewamy patelnię i smażymy pancake. Ja robię malutkie więc wychodzi ich około 12, ciasto nakładam łyżką wazową.
Ps. można je zrobić z innymi owocami np. jagodami dodanymi w całości. Podawać z syropem klonowym ale dla mnie najlepsze są z sosem czekoladowym lub miodem :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz